The hotchpotch with rice bars of Akita

Boiled rice bar of Akita "KIRITANPO"

きりたんぽ

"KIRITANPO" of Akita is the boiled rice bar which was crushed coarsely and burned. 

 

In Akita, it is burned by a charcoal fire and it is made hodgepodge with the foods (chickens, wild grass, mushrooms, etc.) of Akita. 

 

This recipe that the hunter of Akita devised is one of the most delicious Japanese one-pot dishes. You can enjoy this mellow and wonderful dish in the beautiful scenery of Akita. 


秋田の「きりたんぽ」とは、ごはんを粗く潰して棒状にして焼いたもの。秋田では、それを炭火で焼いて秋田の食材(地鶏、山菜、きのこなど)と一緒に鍋にいれて煮込んでたべる。秋田の猟師が考案したこのレシピは、最も美味しい日本の鍋料理のひとつです。このまろやかで素晴らしい料理を秋田の美しい風景の中で楽しんでほしい。

Michi no Eki KAZUNO 道の駅 かづの

http://www.ink.or.jp/~antler/tedukuri.html

Ryotei INAHO 料亭 稲穂

http://ryotei-inaho.com/index.htm