Delicious local culinary specialties in Okinawa

Taco rice タコライス

Taco-rice is one of the local culinary specialties in Okinawa. Taco-rice has foods (ground meat, cheese, a tomato, lettuce, etc.) of a taco on the boiled rice. And 

You can eat it, pouring salsa sauce. 

 

Since diplomacy of Okinawa (Ryukyu Kingdom in those days) was frequently carried out to foreign countries from ancient times, Okinawa has absorbed various foreign culture. Therefore, Okinawa has peculiar culture in Japan. Taco-rice was born as original Okinawa food by absorbing the gastronomic culture of a U.S. continent. 

 

Thus, the culture of Okinawa has the culture which unites various culture and makes a new thing. It is called "Chanpuru culture." 

 

If you take a trip to Okinawa, you will be able to find this wonderful Chanpuru culture everywhere. 


タコライスは、沖縄の郷土料理の一つ。それは、ご飯の上にタコスの具材(ひき肉、チーズ、トマト、レタスなど)をのせて、サルサソースをかけて食べます。沖縄(当時の琉球王国)は、古代から諸外国との外交がさかんであったため、様々な外国文化を吸収してきた。だから、沖縄は日本の中でも独特の文化をもっている。タコライスはアメリカ大陸の食文化を取り入れることによって独自の沖縄料理として誕生した。このように、沖縄の文化は「様々な文化を融合させて新しいものを創る」文化をもっている。それを「チャンプルー文化」と呼ぶ。沖縄へ旅行をすれば、素晴らしいこのチャンプルー文化をいたるところでみつけるでしょう。