Great one-pot dishes in Fukuoka

MOTSU-NABE of Hakata 博多もつ鍋

MOTSU-NABE (giblets one-pot dishes) is the local culinary specialties in Fukuoka. It is one-pot dishes made from "the internal organs of a cow or a pig" and many vegetables (a cabbage, a scallion, a garlic, etc.). 

 

If you finish eating meat and vegetables, only very wonderful and delicious broth will remain into the pot. Then, Chanpon noodles (hometown noodles in the Kyushu district) are supplied in the broth. This is the most delicious ramen noodles. 

 

If you travel to Fukuoka, you will be able to taste until you are satisfied in these great one-pot dishes. 


「もつ鍋」は博多(福岡)の郷土料理。それは「牛や豚の内臓」とたくさんの野菜(キャベツ、ニラ、にんにくなど)から作られる鍋料理。あなたが肉と野菜を食べ終えると、鍋の中にはとても素晴らしくて美味しい出汁だけが残る。その後、その出汁にちゃんぽん麺が投入される。これは最高に美味しいラーメンである。福岡へ旅をすれば、この偉大な鍋料理を堪能できるだろう。