Great New Year's dishes in Japan

OSECHI おせち

"OSECHI" is the New Year's dishes (congratulation dish) in Japan. It has black soybeans, a herring roe preserved in salt, small dried sardines, boiled fish paste, Kurikinton (the boiled chestnut in water and  sugar), roast fish, a vinegared dish, simmered dishes of vegetables, etc. 

 

OSECHI is colorful and very gorgeous. And these graceful foods are in the tiered lacquer ware boxes(or wooden boxes) . 

 

OSECHI is not only delicious, but gives you energy. 

 

If you see in the new year in Japan, you will be able to enjoy this wonderful Japanese-style dish. 


「おせち」は、日本でのお正月料理(お祝い料理)。それには、黒豆と数の子と田作りと蒲鉾と栗きんとんと焼き魚と酢の物と野菜の煮物などがある。おせちはとてもカラフルで豪華です。そしてこれらの多彩な食物は重箱に入っている。おせちは美味しいだけでなく、あなたに元気を与えます。もし日本で新年を迎えるなら、この素晴らしい日本料理を楽しむことができるだろう。