"IMO-NI one-pot dishes" of Yamagata

山形の芋煮

"IMO-NI" of Yamagata is hodgepodge one-pot dishes with taros, vegetables, beef, etc.

 

If autumn comes, many people will gather in a riverside, and will eat and enjoy it. They make it using a cauldron. 

 

This is an important event for many people meeting and promoting wonderful friendship. 


山形の「芋煮」とは、里芋と野菜や牛肉などを入れて煮込む鍋料理です。秋になると大勢の人々が河原に集まって、大鍋を使って作り、わいわい食べます。これはたくさんの人々が出会い、親睦を深めるための大切なイベントです。

↓↓↓How to make "IMO-NI" 

↓↓↓There are a lot of local culinary specialties of Yamagata. 

Bean paste of Sendai 仙台味噌

"SENDAI-MISO" with 400 years of history is the dark-brown bean paste made from a soybean and rice. 

 

The secret of this delicious bean paste is having employed the natural power (a microbe, water, climate, etc.) of Sendai efficiently well. 

 

Now, this bean paste serves as a wonderful seasoning used not only for miso soup but for a pasta, sweets, steak sauce, etc. 


「仙台味噌」は、400年の歴史をもつ大豆と米から作られた赤みそ。この味噌の美味しさの秘密は、仙台の自然の力(微生物、水、気候など)を上手く生かしているところにある。今やこの味噌は、お味噌汁だけでなく、パスタ、スイーツ、ステーキソースなどに使われる素晴らしい調味料となっている。

JOHSEN 仙台味噌醤油株式会社

http://www.sendaimiso.co.jp/english/index.html