"Buri shabu" of Amanohashidate
天橋立の「ぶりしゃぶ」
"Buri shabu" is local culinary specialties of Amanohashidate in Kyoto. It is shabu-shabu one-pot dishes of a yellowtail.
Only in a short time, you can dip a sliced yellowtail into the hot broth containing sea tangle and vegetables. And you can eat it with lemon-soy sauce.
Although it was the recipe born recently, the wonderful delicious taste became reputation immediately. And it is one of the great shabu-shabu one-pot dishes now.
「ぶりしゃぶ」は、京都の天橋立の郷土料理。それは、鰤のしゃぶしゃぶ鍋料理です。昆布や野菜の入った熱々出汁に、ブリの切り身を少しの間だけその出汁に浸して、ポン酢と一緒に食べる。それは最近誕生したレシピだが、その素晴らしい美味しさが評判となり、今や日本の偉大なしゃぶしゃぶ料理の一つとなっている。
コメントをお書きください