Japanese thin wheat noodles

Somen 素麺

"Somen" is the thin noodles made from wheat. It is one of the Japanese-style dishes which soak cold noodles in cold soup and are eaten. Therefore, in Japan, everybody eats Somen well in summer. 

 

Furthermore, in the beautiful mountain stream (the place with clean natural water) in Japan, there is the cold delicious dish "Nagashi-somen (fine wheat noodles eaten from running water)."  It is very elegant. 

 

If you also travel to "Kibune of Kyoto", or "the Amida-ga-taki waterfall in Gifu" in summer, you can eat this great Somen. 

 

Amida-ga-taki so

Hirobun


素麺は、小麦粉から作られた細い麺。それは、冷たい麺を冷たいスープに浸けてたべる。だから日本では夏に素麺を良く食べる。さらに、日本の美しい渓流(清潔な天然水がある場所)では、「流しそうめん」という冷たくて美味しい料理がある。それは実に風流である。あなたも夏に京都の貴船や岐阜の阿弥陀ヶ滝に旅行をすれば、あなたはこの素敵な素麺を食べることができる。

Amida-ga-taki so 阿弥陀ヶ滝荘

Hirobun ひろ文