Nagasaki Chanpon 長崎ちゃんぽん

"Nagasaki Chanpon" is the Chinese food which boiled well various foods (peculiar thick noodles and soup, various vegetables, various fish and shellfishes, etc.). 

 

In the process in which they are boiled well, the wonderful taste (flavor) of delicious Nagasaki Chanpon is born. The process completely differs from how to make "ramen noodles." 

 

Nagasaki Chanpon is the original Chinese food born in Nagasaki. Even now, you can eat this great Nagasaki Chanpon at the long-established restaurant in Nagasaki. 

 

SHIKAIRO 四海樓


長崎ちゃんぽんは、長崎特有の太麺ともスープと、たくさんの具材(豚肉、いろんな野菜、いろんな魚介類など)を煮込んだもの。それらを煮込む過程でそのいろんな味がひとつにまとまり、すばらしい美味しい長崎ちゃんぽんができあがる。その過程が、「ラーメン」の作り方と全く異なる。長崎ちゃんぽんは長崎で生まれた独自の中華料理。あなたは、長崎にあるこの料理の考案者の店で、今でも偉大な長崎ちゃんぽんを食べることができる。

SHIKAIRO 四海樓

http://www.shikairou.com/index.htm

The shochu made from "Aya-murasaki"

「綾紫」の焼酎

"Aya-murasaki" is a purple sweet potato for making a shochu (Japanese white distilled liquor). "Aya-murasaki" is mainly grown in Kyushu. 

 

The shochu made from a purple sweet potato is very delicious sake with a mild and very sweet smell. Especially, the shochu made from "Aya-murasaki" is preeminently delicious. 

 

If you like a shochu, you are good to drink this shochu with a lock. 


「綾紫」は、焼酎を作るための紫芋です。「綾紫」は主に九州で栽培されている。紫芋から作られる焼酎は、マイルドでとてもスイートな香りをもっているとても美味しい日本酒です。その中でも「綾紫」から作られる焼酎は格別に美味しい。もしあなたが焼酎を好きであれば、あなたはこの焼酎をロックで飲むのがいい。